Pasasten suvusta ja sukuseurasta

Pasasten tulo Viitasaarelle

Sunnuntai 16.8.2015 klo 13:00 - Esko Pasanen, Viitasaari

Viitasaaren seutu oli vailla kiinteää asutusta aina 1500-luvulle asti.  Muistoja kivikauden aikaisista asukkaista on lähinnä ruukunpalasten muodossa. Seuraavat merkit ovat lappalaisista, joiden vaiheista ovat jääneet kertomaan lähinnä muutamat paikannimet...

19.2.2019 14:24  Kalevi Pasala

Hei,
en kommentoi, mutta lähetä lisää tietoja erityisesti Pasalan suvusta seuraavaan osoitteeseen (postissa):
Kalevi Pasala
Yläkatu 1 A 4, 96100 Rovaniemi

10.3.2019 23:58  Kari Jyrkinen

Sukututkimus on keskittynyt pääosin Pasanen-sukunimisiin mutta sukukirjan ensimmäisessä osassa oli mainittu muutama Pasala-sukuniminen Kokkolassa ja Rantsilassa - pari erillistä perhekuntaa vain. Ja näidenkin osalta jälkipolvien sukunimi on voinut vaihtua muuton yhdeydessä kuten Länsi-Suomessa useasti, talon nimi oli myös sukunimi. Enpä osaa sanoa, onko kenelläkään juuri tietoa Pasala-nimestä mutta voinpa kysäistä hallitukselta.

Kommentoi kirjoitusta

Nimi:*